Vår Blogg

På vår blogg hittar du mycket hjälpfull information om allt som har med smycken att göra.

Konfliktfria ädelstenar och metaller

17 Aug 2021 Postad av Silvia

Vägen för en Silvia Berlain Diamant
Hos oss på Silvia Berlain är Diamantens skönhet och kvalitet bland det viktigaste men även om vi lägger stor fokus på att använda oss av de mest perfekta diamanterna, så kompromissar vi inte på diamanternas historia. Genom att endast använda oss av konfliktfria diamanter och internationella institut kan våra diamantspecialister säkra processen från att de bryts i en gruva till ett färdigt smycke av Silvia Berlain.

 

Konfliktfria Naturliga Diamanter
Diamanter blev kända för första gången för över 4000 år sedan men det var inte förrän år 1456 som intresset för diamanter började öka på grund av att man började lära sig hur de kunde slipas och användas på bästa sätt.
Idag kommer 67% av våra diamanter från Afrikanska länder som Sydafrika, Angola, Botswana och Namibia. Andra länder som utvinner diamanter idag är länder som Australien, Kanada och Ryssland.
Vi använder oss endast av diamanter som kommer från gruvor som är kvalitetssäkrade och har hög standard på mänskliga rättigheter. År 2003 uppfördes Kimberleyprocessen mellan ett antal länder, diamantindustrin och civilsamhället för att säkerställa att oslipade diamanter är konfliktfria och inte varit en del av handel för att finansiera krig.

 

Labbodlade Diamanter
Förutom att vi säkerställer att våra naturliga diamanter är konflikrfria, säkerställer vi även att våra labbodlade diamanter är producerade i labb med kvalitativ teknologi som återskapar liknande förhållanden och miljö som en naturlig diamant bildas på. Alla våra labbodlade diamanter är IGI certifierade och har samma fysikaliska, kemikaliska och optiska egenskaper som en naturlig diamant besitter. Med hänsyn till att egenskaperna på en naturlig och labbodlad diamant är likadan, så ger ett smycke med en labbodlad diamant bra värde för pengarna samtidigt som det är konflik säkrat.

 

Certifierade Diamanter
I en del av kvalitetssäkringen av diamanternas ursprung och väg, använder vi oss utav internationella institut såsom GIA för naturliga diamanter och IGI för labbodlade diamanter. På så sätt kan vi säkerställa att diamanterna inte är blodsdiamanter samt att de håller hög kvalitet. Alla våra diamanter och smycken kommer med certifikat med dess specifikationer från respektive institut.

 

Vi på Silvia Berlain stödjer en konfliktfri och trygg handel av ädelstenar och våra specialister kontrollerar noggrant att alla våra smycken endast innehåller stenar från säkra källor. 

 

Senaste inläggen

Allt du behöver veta om vigselringar i Vitguld
Läs mer
Unika trender för förlovningsringar 2022
Läs mer
Diamantörhängen som passar din ansiktsform
Läs mer
Köp unika förlovningsringar online från Silvia Berlain
Läs mer
Vigselringar med diamanter är kärlek sedan många år tillbaka
Läs mer

Få de senaste nyheterna från Silvia Berlain!

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna och om Silvia Berlains livsstil direkt till din inkorg!