Lär dig mer om förlovningsringar

Valet av förlovningsring kan kännas skrämmande men är även ett av de mest spännande stegen i ditt frieri. Den perfekta ringen för dig eller din partner finns hos oss och i den här guiden hjälper vi dig att finna den.

Ringstil
De flesta av våra kunder väljer sin förlovningsring utifrån stil. Stilen på ringen reflekterar ringbärarens personliga stil och kan ofta matchas tillsammans med något smycke hon redan bär eller några av våra egna smycken.

Förutom att ringen skall reflektera stilen, så ska den även passa formen på bärarens fingrar. Mindre ringar är till exempel mer lämpliga för mindre och nättare fingrar medan större och bredare ringar passar fingrar som är lite längre och bredare.

Diamantform
Round Brilliant -
Har mer lyster och skimmer än andra diamanter.

 

 

Princess - Är en mångsidig form och passar väl på många ringar och infattningar.

  

 

Cushion - Har en fantastisk ljusbrytning med sin fyrkantiga form och rundade hörn.

 

Oval - är en diamant som har en avlång form vilket gör att diamanten ser större ut.

 

Pear - Har samma egenskaper som en oval diamant men med en tunn spets på ena sidan.

 

 

Emerald - Är en diamant vars klarhet lätt framhävs med tanke på dess rektangel slipning.

 

Heart - Är en form som visar en romantisk sida och som sticker ut från mängden.

 

Radiant - Har en briljans utöver det vanliga och är den mest briljanta formerna av de alla.

 

Asscher - är en elegant form som påminner om en kuddslipad diamant.

 

Marquise - För diamanten att kännas avlång och får fingrarna att se längre ut.

 

 

Färger
Guld är den mest traditionella ädelmetaller på smycken av de alla. En traditionell förlovningsring är oftast gjord i guld vars ursprungfärg är gul men som idag nödvändigtvis inte behöver vara det. Hos oss går det att få sin ring i gult guld som är klassiskt, vitguld som ger en känsla av elegans och rosé guld som ger ett unikt smycke. Idag tillverkas även ringar i platina vilket ger smycket en lyster som kommer inifrån. 

Ringstorlek
Vi kan anpassa ringstorleken även om du gjort en felbeställning. För att underlätta att ni skall kunna bära era ringar direkt efter ett frieri så kan ni kontakta oss vid eventuella tveksamheter. Vi har kostnadsfri storleksguide och måttband som ni kan ta del av och som säkerställer era storlekar.

Vill ni göra det lite mer diskret, så kan ni alltid fråga en vän eller familjemedlem för att se om de vet din partners storlek på fingret. Många gånger kan det finnas en ring som hon äger som kan användas som referens.

 

Vi på Silvia Berlain önskar att denna Guide hjälper er i jakten på den perfekta ringen! Upptäck våra exklusiva ringar idag!

 

 

Få de senaste nyheterna från Silvia Berlain!

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna och om Silvia Berlains livsstil direkt till din inkorg!