Lär dig mer om GIA-graderade diamanter, kimberlyprocessen, konfliktfria diamanter och annat.

OM GIA
GIA grundades 1931 och är en ideell organisation som främjar en djupare förståelse för ädelstenar i handeln och allmänheten genom utbildning, forskning, laboratorietjänster och instrumentutveckling. Det är ett av världens främsta institut och mest respekterade världen över. 

Kimberleyprocessen
År 2002 gjorde ingick ett samarbete av regeringar, icke-statliga organisationer och diamantindustrin som etablerade Kimberleyprocessen. En process för att övervaka och kontrollera att exporten och importen av råa diamanter inte handlas med konfliktdiamanter. Idag är 99% av diamanterna på marknaden konfliktfria.

Konfliktfria Diamanter
När du köper en GIA diamant kan du vara säker att den har genomgått Kimberleyprocessen och att diamantens ursprung går att spåra. 

Certifikat
För att säkerställa att en diamant inte är av ett okänt ursprung, medföljer ett GIA utskrivet certifikat med din diamant. GIA-rapporter innehåller flera steg som säkerställer att diamanten inte är förfalskad eller kopierad. Diamanten genomgår säkerhetsundersökningar och har ett unikt mikro printat ID-nummer.

GIA report check
Du som kund kan verifiera att allt som står i ditt medföljande GIA certifikat stämmer överens med vad som står i GIA:s databas om diamanten genom tjänsten GIA:s report check här

GIA Retailer Look-up
På GIA:s hemsida kan du söka efter smyckesföretag som säljer ”GIA-graded diamonds”.
Silvia Berlain blev under 2021 godtagen som en retailer av ”GIA-graded diamonds”, som företag behöver du uppfylla specifika krav. För att kolla upp Silvia Berlain i GIA retailer look up kan du söka på oss här.

Få de senaste nyheterna från Silvia Berlain!

Var den första att veta om exklusiva designsmycken, få de senaste kampanjerna och om Silvia Berlains livsstil direkt till din inkorg!